Bestuursraad stuurt brief aan RvC: "Heroverweeg ontslag Alex Kroes"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

De bestuursraad van Ajax, die 73 procent van de aandelen van Ajax vertegenwoordigt, wil dat de Raad van Commissarissen het voorgenomen ontslag van Alex Kroes gaat heroverwegen, meldt De Telegraaf.

De leden hebben zaterdagavond een brief gestuurd aan de RvC, die onder leiding staat van Michael van Praag. De brief heeft als titel "Bestuursraad vraagt om heroverwegen besluit Raad van Commissarissen', en daar staat het volgende in: 'De Bestuursraad van Ajax wil dat de Raad van Commissarissen haar besluit over het voorgenomen ontslag van Alex Kroes heroverweegt. De Bestuursraad heeft in een gesprek met Ajax kennis kunnen nemen van de afwegingen die hebben geleid tot het ferme voorgenomen besluit."

Ook staat in de brief dat de Bestuursraad een gesprek heeft gehad met Alex Kroes. "De Bestuursraad is zich bewust van de bestuurlijke regels en de complexiteit aangezien Ajax een beursgenoteerde onderneming is. Toch gelooft zij dat een heroverweging mogelijk is die kan leiden tot een terugkeer van Alex Kroes bij Ajax, in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook."

Ook wordt er aangegeven dat de Bestuursraad heeft geprobeerd op korte termijn een gesprek te arrangeren. "De Bestuursraad wil namelijk niet wachten tot de BAVA van 21 mei a.s., aangezien voor Ajax de belangrijkste voetbalweken aanbreken, zowel binnen als buiten het veld. De Bestuursraad roept de Raad van Commissarissen dan ook op om toch echt komende week met elkaar te kijken wat er nodig is om tot een heroverweging te komen die het belang van Ajax dient." Kroes werd door Ajax op non-actief gesteld omdat hij mogelijk in Ajax-aandelen heeft gehandeld met voorkennis.

Lees meer:
0 reacties