Beuker bijna aan de slag bij Ajax: "Daar ligt het grootste verschil"

Marijn Beuker en Kelvin de Lang
Marijn Beuker en Kelvin de Lang Foto: © Pro Shots

Kelvin de Lang werd door Ajax aangesteld als Hoofd Scouting, maar is momenteel tijdelijk directeur voetbalzaken. Hij richt zich daarmee puur op transfers en het contact met de staf over de samenstelling van de selectie.

Marijn Beuker wordt, officieel vanaf 15 maart, de nieuwe voetbaldirecteur in Amsterdam. "Marijn zit heel erg op de methodologie en de langere termijn structuur door de hele club. Daar ligt het grootste verschil. We hebben nu, en dat vind ik wel fijn, wat breder gedragen technische besluiten", vertelt De Lang in Voetbal International.

Zo wordt Danny Blind meegenomen in de overwegingen. "Ook met de staf hebben we veel communicatie daarover. Met Louis van Gaal heb ik ook weleens gesproken, al is dat niet op dagelijkse basis. Maar het is fijn om mensen te hebben die bij de club betrokken zijn, met een historie bij de club, die ook hun ideeën daarover kunnen geven. Ik vind dat heel waardevol, dat maakt onze keuzes wat breder gedragen."

"We dagen elkaar uit, we hebben goede gesprekken over de keuzes die we maken. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat je nu allerlei dingen gaat doen, die onrust zouden veroorzaken. We willen echt goed de langetermijnstrategie in beeld brengen", besluit De Lang.

Lees meer:
0 reacties