Beuker: "In de moderne tijd kun je niet alleen een opleiding runnen"

Marijn Beuker
Marijn Beuker Foto: © Pro Shots

Marijn Beuker bekleedt sinds 1 december 2023 de rol van Directeur Voetbal binnen Ajax, waarin hij verantwoordelijk is voor het gehele inhoudelijke voetbalproces van de O8 tot en met Ajax 1. Het nieuwe jeugdseizoen staat inmiddels ook weer voor de deur. In een interview op de officiële clubwebsite vertelt Beuker over de aanpak. 

Terwijl de competities zijn afgelopen, zijn de teams vorige week gestart met het 'nieuwe werken', zoals Beuker het zelf omschrijft. De ploegen trainen een paar weken in de samenstelling van het nieuwe seizoen voordat de vakantie begint. "Om daadwerkelijk te zorgen dat de trainers het programma in de praktijk goed leren gebruiken, sta ik de komende tijd, samen met Joost van Dam (Hoofd onderbouw) en Stef Wijlaars (Hoofd midden-/bovenbouw) veel op het veld. Door te observeren, feedback te geven en te evalueren met alle trainers wordt er een cultuur gecreëerd waarin we continu op zoek gaan naar beter."

"In de moderne tijd kun je niet met een persoon een opleiding runnen", benadrukt hij. "Samen met deze twee 'hoofden', Casimir Westerveld, die het geheel van de opleiding managet, en alle technische staf kunnen we de opleiding weer verder vooruitbrengen. We willen de club als een geheel vooruit laten bewegen en een cultuur hebben die hoort bij topsport. Daarin willen we altijd streven naar het allerhoogste, maar ook investeren in mensen en relaties en inzetten op groei."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand