Beuker kraakt transferbeleid Ajax-directeur: "Is niet handig"

Marijn Beuker
Marijn Beuker Foto: © Pro Shots

Director of Football van Ajax Marijn Beuker heeft zijn vraagtekens gezet bij de enkel transfers afgelopen zomer bij Ajax. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat haalde voor 110 miljoen euro twaalf spelers naar Ajax die lang niet allemaal zijn geslaagd

Beuker snapt bijvoorbeeld niet dat er twee spitsen werden aangetrokken die allebei op een basisplaats bij de Amsterdammers rekenden. In gesprek met Voetbal International stelt Beuker dat oud technisch directeur Sven Mislintat niet genoeg oog had voor de zogenaamde blinde vlekken in de selectie.

De sportbestuurder geeft aan dat hij het anders zou aanpakken dan Mislintat. “Als je drie spitsen hebt die allemaal denken dat ze gaan starten (Brian Brobbey en de aangetrokken Chuba Akpom en Georges Mikautadze, red.), is dat niet handig.” Beuker geeft daarna aan hoe het wel zou moeten. “We gaan gericht zoeken, zodat we spelers ook een boodschap mee kunnen geven over de rol die zij krijgen in de selectie. Dat begint met het identificeren van de blinde vlekken in de groep.”

Ook stelt de directeur dat er in ieder geval een nieuwe rechtsbuiten moet komen bij Ajax volgend seizoen. “Dan moeten we weten: wat voor voetbaltype zoeken we daar? En wat voor leiderschapsprofiel heeft die speler? Wat wordt zijn rol?” Die keuze gaat Beuker baseren op de gewenste speelstijl van Ajax en dat wordt vervolgens besproken met de scouting.

De Telegraaf meldde dat er heel wat Ajacieden zullen vertrekken komende zomer. Volgens de krant komen alleen Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Diant Ramaj in aanmerking voor een langer verblijf in de Nederlandse hoofdstad. Ook is het de vraag wat er gaat gebeuren met Brian Brobbey, Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Wel gaf Beuker onlangs te kennen dat hij in het kwartet Ramaj, Brobbey, Jorrel Hato en Kenneth Taylor het geraamte van Ajax ziet.

Lees meer:
0 reacties