Marijn Beuker: "Dat type past, denk ik, minder goed bij Ajax"

Marijn Beuker en Kelvin de Lang
Marijn Beuker en Kelvin de Lang Foto: © Pro Shots

John van 't Schip is volgend seizoen niet meer de trainer van Ajax, en dus moeten de Amsterdammers op zoek naar een nieuwe coach. Wat voor hoofdtrainer zoekt Directeur Voetbal Marijn Beuker voor Ajax 1?

"Een oefenmeester die een heldere visie heeft én die dat kan vertalen naar het veld", begint Beuker bij Voetbal International. "Nou, daar hebben we in Nederland een aantal voorbeelden van. Maar ook in het buitenland. We zoeken een trainer die bezig is met het proces: training geven, het team ontwikkelen en spelers individueel ontwikkelen."

De Directeur Voetbal vervolgt: "Je hebt ook inspiratiecoaches, die het meer moeten hebben van motiveren, dat type past, denk ik, minder goed bij Ajax. De keuze die wij met elkaar gaan maken voor de technische staf is de belangrijkste transfer die wij deze zomer gaan doen. We hadden ook kunnen kiezen voor een risicovolle optie, bijvoorbeeld een trainer die voor het eerst op eigen benen gaat staan als hoofdcoach."

"Alleen kiezen we nu voor stabiliteit. Dus zoeken we idealiter een ervaren trainer. Die gefocust is op het proces, op het veld staat om het elftal te verbeteren én een teamspeler is. Die hier niet zit voor zichzelf, maar voor Ajax. Die onderdeel wil zijn van het proces om hier weer succes te boeken", aldus Marijn Beuker.

Lees meer:
0 reacties