Beuker schetst profiel nieuwe Ajax-trainer: "Dat zoeken we"

Marijn Beuker
Marijn Beuker Foto: © Pro Shots

Marijn Beuker stelt dat de invulling van de technische staf de belangrijkste transfer van komende zomer wordt. Ajax is momenteel hard bezig met het vinden van een opvolger van John van 't Schip.

In gesprek met Voetbal International schetst de directeur voetbal het type trainer dat Ajax zoekt. "Een oefenmeester die een heldere visie heeft én die dat kan vertalen naar het veld", legt Beuker uit, die zowel in binnen- als buitenland kijkt. "We zoeken een trainer die bezig is met het proces: training geven, het team ontwikkelen en spelers individueel ontwikkelen." Een 'inspiratiecoach', die zich veel bezighoudt met motiveren past volgens Beuker minder goed bij Ajax.

De keuze wordt er een van groot belang voor de toekomst van de club, benadrukt Beuker. "De keuze die wij met elkaar gaan maken voor de technische staf is de belangrijkste transfer die wij deze zomer gaan doen", vervolgt de 39-jarige directeur, die nadrukkelijk zoekt naar ervaring. "We hadden ook kunnen kiezen voor een risicovolle optie, bijvoorbeeld een trainer die voor het eerst op eigen benen gaat staan als hoofdcoach. Alleen kiezen we nu voor stabiliteit."

Beuker laat de naam van Louis van Gaal vallen, die momenteel als adviseur voor Ajax werkt. "Hij is zelf natuurlijk een fantastisch voorbeeld van het type oefenmeester dat we zoeken, maar Louis is met pensioen", aldus Beuker. "Maar een coach die vergelijkbaar is met Louis: dat is wat we zoeken. Gelukkig zijn er veel andere goede trainers."

Lees meer:
0 reacties