Beurscommentator: "Kroes heeft de wet overtreden, dit is dodelijk"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Alex Kroes is per direct geschorst door Ajax, nadat hij vlak voor zijn benoeming als algemeen directeur van de club, flink wat aandelen Ajax kocht. Daarmee heeft hij zeer onzorgvuldig gehandeld, zo vindt Durk Veenstra, beurscommentator van RTL Z.

"Dit is echt amateurisme ten top. Ze kunnen deze man niet handhaven. Dit is dodelijk", maakt hij duidelijk op de website van RTL. Veenstra kan zich niet voorstellen dat Kroes, die aangekondigd heeft naar de AFM te stappen, zich hier nog uit redt: "Dit leidt tot een veroordeling. Hij heeft de wet overtreden."

"Hij had dit niet mogen doen, zo gauw hij wist dat hij directeur zou worden", gaat de beurscommentator verder. Dat komt omdat het gaat om mogelijk koersgevoelige informatie. Kroes zou in zijn rol als algemeen directeur een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op de koers van Ajax. "Hij had dit echt moeten weten, je moet je dit realiseren als je bij een beursgenoteerd bedrijf gaat werken."

Ajax is volgens Veenstra niet schuldig De club kon vooraf niet bedenken dat Kroes dit misschien zou gaan doen. "Het kan wel, dan zouden ze meer moeten gaan handhaven op voorkennis. Maar dan zouden ze bijvoorbeeld ook moeten zeggen dat je geen foto's van je geslachtsdeel mag sturen naar collega's", doelt hij op Marc Overmars.

Lees meer:
0 reacties