"Bij de vrouwen zou de klassieker Ajax-FC Twente moeten zijn"

De tribunes in de Johan Cruijff ArenA zaten goed vol tijdens Ajax - Feyenoord
De tribunes in de Johan Cruijff ArenA zaten goed vol tijdens Ajax - Feyenoord Foto: © Pro Shots

Carolina Trujillo was afgelopen zaterdag aanwezig bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. De columniste van het NRC vindt het duel overigens geen 'echte klassieker'.

"Bij de vrouwen zou de klassieker Ajax-FC Twente moeten zijn. Dat zijn de twee geduchte vijanden aan de vrouwentop. Momenteel staat Twente op 1 en Ajax op 2", schrijft Trujillo. "Het recht op een eigen klassieker moet in het vrouwenvoetbal nog bevochten worden. Nu is het nog: ‘When in Rome, do as de mannen doen’. Dus noemen we Ajax-Feyenoord de klassieker en identificeren vrouwen zich kapot voor een stoel in een stadion terwijl we in voetbal nooit iets sloopten."

"Hooguit haalden we bij vertrek een doekje over oppervlakken. Toch mogen onze tassen niet groter zijn dan een A4, zonder dat het uitmaakt van welk merk de tas is", merkte de schrijfster op. Ook wijst Trujillo naar Gianni Infantino, de FIFA-voorzitter die topmodel Adriana Lima aanstelde als fan-ambassadeur voor het komende WK.

"Uit Australië en Nieuw-Zeeland steeg meteen gemor op. Hoezo moest een voormalig supermodel het voetbal voor vrouwen promoten? Infantino zei dat Adriana Lima een warme persoonlijkheid was die voetbal ademt. Ajax-Feyenoord werd 1-1. Het vrouwenvoetbal werd nog steeds door de FIFA onderuit geschoffeld", sluit ze af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand