"Bij de vrouwen zou de klassieker Ajax-FC Twente moeten zijn"

De tribunes in de Johan Cruijff ArenA zaten goed vol tijdens Ajax - Feyenoord
De tribunes in de Johan Cruijff ArenA zaten goed vol tijdens Ajax - Feyenoord Foto: © Pro Shots

Carolina Trujillo was afgelopen zaterdag aanwezig bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. De columniste van het NRC vindt het duel overigens geen 'echte klassieker'.

"Bij de vrouwen zou de klassieker Ajax-FC Twente moeten zijn. Dat zijn de twee geduchte vijanden aan de vrouwentop. Momenteel staat Twente op 1 en Ajax op 2", schrijft Trujillo. "Het recht op een eigen klassieker moet in het vrouwenvoetbal nog bevochten worden. Nu is het nog: ‘When in Rome, do as de mannen doen’. Dus noemen we Ajax-Feyenoord de klassieker en identificeren vrouwen zich kapot voor een stoel in een stadion terwijl we in voetbal nooit iets sloopten."

"Hooguit haalden we bij vertrek een doekje over oppervlakken. Toch mogen onze tassen niet groter zijn dan een A4, zonder dat het uitmaakt van welk merk de tas is", merkte de schrijfster op. Ook wijst Trujillo naar Gianni Infantino, de FIFA-voorzitter die topmodel Adriana Lima aanstelde als fan-ambassadeur voor het komende WK.

"Uit Australië en Nieuw-Zeeland steeg meteen gemor op. Hoezo moest een voormalig supermodel het voetbal voor vrouwen promoten? Infantino zei dat Adriana Lima een warme persoonlijkheid was die voetbal ademt. Ajax-Feyenoord werd 1-1. Het vrouwenvoetbal werd nog steeds door de FIFA onderuit geschoffeld", sluit ze af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand