"Bij PSV pakte Pasveer zelfs als tweede doelman een goede rol"

Remko Pasveer
Remko Pasveer Foto: © Pro Shots

Marcel Brands is positief over Remko Pasveer. Hij maakte de keeper van Oranje mee bij PSV, waar hij reservedoelman was. Ondanks het gebrek aan speeltijd neemt de algemeen directeur van de Eindhovenaren hem een leiderstype.

"Bij PSV pakte hij zelfs als tweede doelman een goede rol", vertelt Brands, die weet dat de huidige keeper van Ajax om zijn plek vecht met Justin Bijlow en Andries Noppert, in gesprek met het Algemeen Dagblad. Een keuze is nog niet gemaakt door de bondscoach, maar de bestuurder van PSV weet wel waar Louis van Gaal van houdt.

"Louis wil in elk geval altijd een intelligente keeper. Want hij beoordeelt zijn keeper in feite hetzelfde als de spelers in het veld van wie hij het meest verwacht dat ze het spel goed lezen. Bij een schot op doel kan Louis gerust roepen: 'nou, die had ik nog wel op mijn borst opgevangen'", aldus Brands, die met de trainer samenwerkte bij AZ.

"Hij denkt: je ziet toch van ver wat er gaat gebeuren?! Nou, anticipeer dan ook.’ Zeker bij schoten van grote afstand kijkt hij zo. Dan is een tegengoal al snel een fout van de doelman."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand