Blind: "Als het even niet goed gaat, zie je wat het met iemand doet"

Daley Blind gaat ervan uit dat, ondanks de trainerswissel, zijn persoonlijke situatie onveranderd blijft bij Ajax. De ervaren Ajacied gaat er daarom ook vanuit dat hij volgend seizoen 'gewoon' bij Ajax speelt.

Zo vertelde Blind in het YouTube-programma Bij Andy in de auto. "Zoals het er nu uitziet wel. Je weet het nooit. Er komt een nieuwe trainer en ik heb hem nog niet gesproken. Ik ken zijn plannen niet, maar ik ga er wel vanuit. Ik heb nog een contract van een jaar en daarna een optie voor nog een jaar."

Blind vertelde wel toch bezig te zijn met zijn leven na het voetballen. "Ik ga wel mijn trainers-papieren halen. Ik weet niet of ik echt een hoofdtrainer in me heb. Je ziet vaak de positieve kanten van het trainerschap, maar mijn vader heeft het een en ander meegemaakt als hoofdtrainer. Als het even niet goed gaat, zie je wat het met iemand doet. Ik zag het van dichtbij en dat was soms pittig. Het heeft me geraakt en soms denk ik: ik weet niet of ik dat ook wil."

Van der Meijde probeert te vissen naar de situatie van meerdere Ajacieden die goed in de markt zouden liggen, maar Blind doet daar niet echt uitspraken over. "Of Antony en Haller komend seizoen nog bij Ajax spelen? Dat weet ik echt niet. Ik denk niet dat Ajax spelers makkelijk laat gaan, want er vertrekken natuurlijk al meerdere jongens."

Blind weet echter ook dat als er grof geld geboden wordt, Ajax daar wel op zal reageren. "Als voor Haller of Antony de hoofdprijs betaald wordt dan zal Ajax er wel op ingaan, maar ik denk niet dat Ajax veel spelers wil verkopen. Ik hoop dat de meesten gewoon blijven", aldus Blind.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand