"Blind is een routinier en zal Brobbey wel een snotneus vinden"

Daley Blind en Brian Brobbey
Daley Blind en Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Na het puntenverlies van PSV lag de koppositie voor het oprapen voor Ajax, maar ook de Amsterdammers wisten niet te winnen. In eigen huis kwam Ajax niet verder dan 1-1 tegen Go Ahead Eagles en dat leverde irritaties bij de Ajacieden op. Ook bij de spelers.

Een moment tussen Brian Brobbey en Daley Blind sprong er wat dit betreft uit volgens de analisten Kenneth Perez en Marciano Vink. De spits reageerde geïrriteerd op een slechte pass van Blind, die antwoordde met een wegwerpgebaar.

"Op een gegeven moment zag je de frustratie bij groeien bij Brobbey", zegt Vink in Dit was het Weekend van ESPN. "Je ziet natuurlijk heel vaak dat spelers een duimpje opsteken. Maar hier zie je hem gebaren naar Blind van: wat doe je? Blind is vervolgens ook geïrriteerd richting Brobbey. Normaliter steken al die spelers een duim op..."

"Ik vind het geweldig wat Brobbey doet!", reageert Kenneth Perez. "Als spits wil je gewoon bruikbare ballen hebben. Blind moet niet zo reageren, die bal moet gewoon beter en hij moet sorry zeggen. Natuurlijk is er hiërarchie: Blind is een routinier en heel belangrijk voor al zijn trainers, dus hij zal Brobbey wel even een snotneus vinden. Maar dit was een waardeloze bal. Ik vond het eerlijk gezegd goed van Brobbey", aldus de oud-Ajacied.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand