Blind over oud-Ajacied: "Hij liet vanaf moment één zijn talent zien"

Daley Blind bij Girona
Daley Blind bij Girona Foto: © Pro Shots

Daley Blind nam de vorige winter afscheid van 'zijn' Ajax. De linkspoot tekende voor een half jaar bij Bayern München en staat tegenwoordig onder contract bij het Spaanse Girona FC. Bij Ajax speelde hij samen met Donny van der Beek en deelde zijn ervaringen over de voormalig Ajacied.

"Donny is echt een goede gozer en bovenal een zeer goede speler. Maar grote blessures vormen een probleem voor hem. Het kan lastig zijn om daarvan terug te komen", vertelt Blind aan The Athletic. "Donny is een echte nummer 10. En er zijn niet veel teams die met een echte 10 spelen in het topvoetbal. Ik denk dat hij zich kan aanpassen aan nieuwe posities als hij tijd krijgt. Hij heeft de kwaliteit om een topspeler te zijn bij United, maar aan de andere kant wacht United op niemand."

Van de Beek is niet de enige oude bekende van Blind bij Manchester United. Ook André Onana staat er onder contract. "Hij is een van de beste keepers ter wereld. Hij heeft een nonchalance, is compleet en als hij zijn koppie erbij houdt, kan hij een van de beste keepers ter wereld zijn. Hij is een winnaar. Wil altijd meer trainen. Ik had een goede relatie met hem. En ook met Antony heb ik bij Ajax gespeeld. Hij was een grote aanwinst toen hij kwam en hij liet vanaf moment één zijn talent zien", aldus Blind.

Lees meer:
0 reacties