Blind terug naar Ajax? "Hij moet het technisch beleid gaan uitzetten"

Danny Blind als assistent-trainer bij Oranje
Danny Blind als assistent-trainer bij Oranje Foto: © Pro Shots

De dag na het historische verlies tegen Napoli wordt er kritiek geuit op alle geledingen binnen Ajax. Zo ook op de afgelopen transferperiode en het feit dat de Amsterdammers nog altijd geen opvolger hebben voor Marc Overmars als technisch directeur. Technisch manager Gerry Hamstra en diens assistent Klaas-Jan Huntelaar nemen nog altijd de honneurs waar.

De veelbesproken Raad van Commissarissen van Ajax lijkt hierbij in te zetten op een assistent-bondscoach van Oranje, zo weet De Telegraaf. "Het voedt de geruchten dat tot na het WK wordt gewacht op Danny Blind", schrijft Mike Verweij. "Dat diens boezemvriend Fred Grim steeds vaker wordt gesignaleerd op De Toekomst versterkt de geluiden dat Blind en consorten vanaf januari het technisch beleid gaan uitzetten."

"H2, algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink moeten aan het einde van het seizoen worden afgerekend op hun daden", gaat Verweij verder. "Maar er staat met de landstitel ruim veertig miljoen euro op het spel. En voorlopig staan de seinen op rood en blijkt het onverstandig geweest Hamstra, Huntelaar, Van der Sar en Lenderink de portemonnee van de club in handen te geven.

"Van de aankopen, die in totaal ruim 105(!) miljoen euro kostten, zijn alleen Steven Bergwijn en Calvin Bassey onomstreden. Waarbij aangetekend dat de Engelsman tegen Napoli met veel ruimte in zijn rug genadeloos door het ijs zakte. Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceiçao, Jorge Sanchez, Lucas Ocampos, Lorenzo Lucca en Florian Grillitsch zijn vooralsnog niet meer dan dure bankzitters. Ahmetcan Kaplan en Jorge Sanchez zijn geblesseerd, maar hadden Schreuder daarvoor ook nog niet kunnen overtuigen ze op te stellen", aldus de journalist.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand