Blind: "We zijn altijd blijven knokken en dat betaalt zich uit"

Daley Blind bij de huldiging
Daley Blind bij de huldiging Foto: © Pro Shots

Daley Blind is door het dolle heen na het behalen van de landstitel met zijn Ajax. Na de overwinning op SC Heerenveen werd beslag gelegd op 36ste titel.

"We hebben het altijd in eigen hand gehad. Het afgelopen halfjaar hebben we moeilijke wedstrijden gehad, maar we hebben mentale weerbaarheid getoond. Tuurlijk heb je soms een beetje geluk nodig, maar je kunt nooit van deze ploeg zeggen dat we op een moment hebben opgegeven. We zijn altijd blijven knokken en dat betaalt zich uit. Daarom ben ik trots op de ploeg", vertelt hij bij ESPN.

De spelers werden toegezongen, ondanks dat het spel de afgelopen tijd langs niet altijd goed was. "De fans en ik hebben soms moeilijke tijden, maar dat is nu niet belangrijk. Dit is geweldig en geeft me elke keer weer kippenvel."

Zeven keer werd Blind al kampioen met de Amsterdammers. "Dit went nooit. Je speelt elk jaar om de prijzen, dus hier doe je het voor. Mijn statistieken liegen er niet om, dat is mooi. Ik hoop dat ik dit kan voortzetten zo lang ik hier ben."

Lees meer:
0 reacties