Blind wijst: "Hoe alles is gelopen heeft mij erg veel pijn gedaan"

Daley Blind
Daley Blind Foto: © Pro Shots

Daley Blind heeft wederom een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Ajax. In de eerste aflevering van zijn eigen podcast Football is life vertelt de verdediger onder meer over hoe pijnlijk zijn afscheid uit Amsterdam was.

"Hoe de club mij behandeld heeft eigenlijk, waardoor ik gedwongen werd om een andere club te zoeken", noemt Blind hetgeen wat hem het meeste pijn heeft gedaan bij zijn transfervrije vertrek. De Oranje-international was al langer van plan om een podcast op te zetten met sportjournalist Diana Kuip en oud-teamgenoot Siem de Jong. Door zijn vertrek bij Ajax, zal Blind nu online plaatsnemen achter de microfoon.

"Ik vind het nog steeds pijnlijk dat ik niet meer bij Ajax speel. Ik had mij voorgesteld om te eindigen bij Ajax. Op het moment dat ik terugkeerde vanuit Manchester naar Ajax heb ik altijd een deur opengehouden voor een avontuur, maar mijn intentie was altijd om mijn carrière daar af te sluiten", zegt Blind. Hij gaat verder: "Ik ben gewoon een grote Ajax-fan. Ik loop daar rond sinds mijn achtste of zevende jaar. Hoe alles is gelopen heeft mij erg veel pijn gedaan."

De supporters van de Amsterdamse club verwijt hij niets: "Ik ben niet weggegaan omdat de fans een keer niet achter mij stonden. Dat heb ik ook in mijn afscheidsbrief geschreven. Dat is zeker niet de reden dat ik Ajax ooit heb willen verlaten. Er is een hoop gebeurd achter de schermen en daar kom ik nog op terug."

Een terugkeer bij Ajax sluit Blind echter niet uit. "Ik zie mezelf echt wel ooit weer terugkeren bij Ajax. Op welke manier dan ook. Ik voel me wel gewoon verbonden aan de club."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand