Blind wijst: "Hoe alles is gelopen heeft mij erg veel pijn gedaan"

Daley Blind
Daley Blind Foto: © Pro Shots

Daley Blind heeft wederom een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Ajax. In de eerste aflevering van zijn eigen podcast Football is life vertelt de verdediger onder meer over hoe pijnlijk zijn afscheid uit Amsterdam was.

"Hoe de club mij behandeld heeft eigenlijk, waardoor ik gedwongen werd om een andere club te zoeken", noemt Blind hetgeen wat hem het meeste pijn heeft gedaan bij zijn transfervrije vertrek. De Oranje-international was al langer van plan om een podcast op te zetten met sportjournalist Diana Kuip en oud-teamgenoot Siem de Jong. Door zijn vertrek bij Ajax, zal Blind nu online plaatsnemen achter de microfoon.

"Ik vind het nog steeds pijnlijk dat ik niet meer bij Ajax speel. Ik had mij voorgesteld om te eindigen bij Ajax. Op het moment dat ik terugkeerde vanuit Manchester naar Ajax heb ik altijd een deur opengehouden voor een avontuur, maar mijn intentie was altijd om mijn carrière daar af te sluiten", zegt Blind. Hij gaat verder: "Ik ben gewoon een grote Ajax-fan. Ik loop daar rond sinds mijn achtste of zevende jaar. Hoe alles is gelopen heeft mij erg veel pijn gedaan."

De supporters van de Amsterdamse club verwijt hij niets: "Ik ben niet weggegaan omdat de fans een keer niet achter mij stonden. Dat heb ik ook in mijn afscheidsbrief geschreven. Dat is zeker niet de reden dat ik Ajax ooit heb willen verlaten. Er is een hoop gebeurd achter de schermen en daar kom ik nog op terug."

Een terugkeer bij Ajax sluit Blind echter niet uit. "Ik zie mezelf echt wel ooit weer terugkeren bij Ajax. Op welke manier dan ook. Ik voel me wel gewoon verbonden aan de club."

SC Cambuur - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Gaat Ajax winnen in Leeuwarden? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
SC Cambuur
12:15
Ajax
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand