Boilesen over Eriksen: "Uit niets gaat je vriend naar de grond"

PSV speelt donderdagavond in het Parken Stadium de return in de achtste finales van de Conference League tegen FC Kopenhagen. De Eindhovenaren treffen daar oud-Ajacied Nicolai Boilesen, wiens boezemvriend Christian Eriksen in juni vorig jaar in hetzelfde stadion naar de grond zakte.

"Het is pas negen maanden geleden", zegt Boilesen voor de camera van ESPN. "Natuurlijk is dat heel heftig. Toen dat soort dingen gebeurde met Christian, dan is voetbal leuk en aardig, maar niet het belangrijkste in het leven. Dat kreeg je zeker te zien tijdens het EK. Maar uiteindelijk moet je ook verder, want het leven gaat verder. Nu is het acht, negen maanden dat het gebeurde."

Boilesen kijkt nog wel met ongeloof naar de plek waar het gebeurde. "Het was natuurlijk een verschrikkelijke avond", blikt hij terug. "Uit het niets heb je een vriend waar je mee hebt gewoond, gespeeld, ik ken zijn vrouwtje, vader en moeder meer dan vijftien jaar ken je hem. Uit het niets, je weet dat hij gezond is en duizend wedstrijden heeft gespeeld en je krijgt vier keer per jaar een goede test, ligt hij op de grond."

"We hebben nog een halfuur daarvoor in de bus zitten te lachen en praten over wat voor mooi toernooi het wordt. Het is nog steeds heftig als ik eraan terug denk. Maar uiteindelijk is alles goed gegaan en daar ben ik ook heel dankbaar voor", aldus Boilesen, die dus een lang verleden heeft met Eriksen. "Ja ik kende Christian al van toen we 14, 15 jaar oud waren. Voordat we naar Ajax kwamen."

"Toen hij op zijn zestiende naar Ajax ging, ging ik een jaartje later", vervolgt de Deen. "Ik had natuurlijk met hem al gesproken toen hij daar was. We zaten ook in een gastgezin samen de eerste paar maanden. Dus ik ken natuurlijk Christian meer dan vijftien jaar nu. En daarom is het voor mij nu ook, voetbal is leuk, is goed, is belangrijk. Maar wat gebeurde in de zomer staat wel bovenuit dat ik gewoon blij ben om hem te zien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand