Boilesen overwoog stoppen: "Ik heb veel duistere gedachten gehad"

Nicolai Boilesen
Nicolai Boilesen Foto: © Pro Shots

Nicolai Boilesen overwoog om te stoppen met voetballen. De oud-speler van Ajax raakte in maart zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Het is al de derde langdurige blessure waar Boilesen mee te maken krijgt in zijn carrière. Naar verwachting moet hij een jaar revalideren, waardoor hij overwoog om er definitief mee te stoppen. "Ik moet toegeven dat ik daarover heb nagedacht", vertelt hij op de clubkanalen van FC Kopenhagen. "Dat ik misschien gewoon moet zeggen: dit was het en bedankt voor deze tijd. Dat lijkt me ook normaal als je zo'n zware blessure oploopt en dit is voor mij al de derde keer."

Een goede vriend overtuigde de Deense verdediger tóch door te gaan. "Ik wilde niet meer. Hij overtuigde me dat ik het aan mezelf verplicht was om door te gaan. Aan dat jongetje dat op negenjarige leeftijd in zijn flat in Ballerup de droom had om profvoetballer te worden", aldus de 32-jarige oud-Ajacied. "Ik heb veel duistere gedachten gehad, maar uiteindelijk heb ik mijn schoenen niet aan de wilgen gehangen."

Lees meer:
0 reacties