Bojan blikt terug: "Ajax heeft altijd mijn aandacht getrokken"

Bojan Krkic voor Ajax
Bojan Krkic voor Ajax Foto: © Orange Pictures

Afgelopen maart kondigde Bojan Krkic het einde van zijn carrière aan. De 32-jarige Spanjaard speelde in het seizoen 2013-2014 op huurbasis van FC Barcelona voor Ajax. Hij kijkt met veel plezier terug op deze periode bij Ajax.

"Als je op zoveel plaatsen hebt gespeeld, creëer je altijd een link en het is waar dat deze twee teams, Ajax en FC Barcelona, dingen gemeen hebben", vertelt Krkic bij het Spaanse Sport. "Natuurlijk is er Johan Cruijff, maar de waarheid is dat Ajax altijd mijn aandacht heeft getrokken. Daarom ben ik er ook heen gegaan."

De aanvaller speelde al op jonge leeftijd bij FC Barcelona. "Sindsdien heb ik toernooien tegen ze gespeeld en je ziet hun speelstijl, altijd met zeer technische spelers, aanvallend voetbal, zoals FC Barcelona. Echt, de mentaliteit van voetballen is altijd met dezelfde intentie geweest. Er is op dezelfde manier gewerkt en toen ik daarheen ging, voelde ik me ook zo. Het zijn zeer vergelijkbare mentaliteiten."

Hij was dan ook blij toen hij op huurbasis naar Amsterdam vertrok. "Toen ze (clubleiding van FC Barcelona, red.) het me voorstelden, was ik heel blij, vooral vanwege wat het betekent om de club te vertegenwoordigen, maar ook vanwege het podium waarop ik in Nederland kon spelen", besluit Bojan, die uiteindelijk 32 wedstrijden voor Ajax speelde. Hierin scoorde hij vijf keer en gaf hij zes assists.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand