Bondscoach Parsons liep mee met Ten Hag: "Zo kwam ik bij Erik uit"

Bondscoach Mark Parsons voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tsjechië
Bondscoach Mark Parsons voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tsjechië Foto: © Orange Pictures

Mark Parsons is sinds september vorig jaar bondscoach van de Oranjevrouwen. In 2018 liep de Engelsman, met tevens de Amerikaanse nationaliteit, een maand mee met voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag.

Dit deed Parsons omdat hij wilde leren van een succesvolle trainer. "Dat hoefde niet per se een coach met een volle prijzenkast te zijn, maar vooral iemand die zijn ideeën succesvol kan overbrengen op spelers. Zo kwam ik bij Erik uit", vertelt hij aan De Telegraaf.

Parsons vervolgt: "Ik vond het vooral interessant om te zien hoe hij een onderbewustzijn creëert bij spelers. In plaats van te schreeuwen dat moet worden afgejaagd bij balverlies, richt hij oefeningen zo in dat druk zetten een automatisme wordt. Dat doe ik zelf nu ook."

Ook had Parsons recent contact met Louis van Gaal. "Ik vertelde Louis dat ik grote schoenen te vullen heb, omdat Nederlandse trainers een hoge standaard hebben neergezet. Hij vertelde dat ik gelijk had en wenste me succes."

Van Gaal vertelde hem dat hij het slim vond dat Parsons was ingestapt bij de Leeuwinnen. "Gezien de kwaliteiten binnen de spelersgroep. Ook zei hij dat ik hier was met een reden. Het maakte me trots. Hij liet me ten feet tall voelen. Louis spreekt sowieso met overtuiging."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand