Borst: "Arne Slot is de gedroomde opvolger voor Ten Hag bij Ajax"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst denkt dat er een lastige periode voor Ajax aankomt. Dat vertelt hij in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Qua bestuur verandert er veel binnen de club en is er nog altijd wat onrust. Tegelijkertijd ziet de criticus Erik ten Hag deze zomer nog vertrekken en denkt hij dat sommige spelers voorbij hun topniveau zijn.

"Ajax zit in een waanzinnige crisis", aldus Borst. "Overmars is klaar, Van der Sar staat hevig ter discussie over zijn uitstraling en de trainer vertrekt. Wie die nieuwe trainer gaat aanstellen? Dat moeten toch mensen met kunde zijn. Ajax staat voor een moeilijke tijd om binnen drie maanden te besluiten: hoe gaan wij onze club organisatorisch neerzetten?"

Borst denkt dat Ten Hag na de Champions League eliminatie toch hebben nagedacht over wat er komen gaat. "Ik denk dat hij na een slapeloze nacht toch heeft gedacht: Ik heb het hier in drie periodes goed gedaan, maar nu is het wel klaar. Ook denk ik dat Gravenberch weggaat en een paar jongens over the hill aan het raken."

Dusan Tadić is één van die spelers volgens de Sparta-supporter. "Ik vind Tadić een gevaarlijke speler om zijn vingers aan te branden. Hij is een trotse man en hij is een pracht van een voetballer, maar dinsdag was hij ook hopeloos uit vorm. De grafiek gaat naar beneden. Je moet een grote trainer zijn om dat te kunnen managen. Ten Hag zou dat kunnen, want hij is onbevooroordeeld." vertelt Borst.

Ook heeft Borst al nagedacht over een nieuwe trainer voor de Amsterdammers en komt uit bij Arne Slot. "Dat lijkt me de gedroomde coach voor Ajax. Ajax heeft onder Overmars veel geld vergaard. Er staat een dampende rekening. Het zijn geen roebels die erop staan, dus ze kunnen geld trekken om Slot weg te kopen. Ik weet niet of ze het zouden durven, je moet er schijt aan hebben. Het is topsport. Waarom zou je je concurrent niet zwakker willen maken?", vraagt de Rotterdammer zich af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand