Borst geeft tien redenen voor nieuwe trainer Ajax: "Wie anders?"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst is van mening dat Louis van Gaal de nieuwe trainer van Ajax moet worden. In zijn column voor het Algemeen Dagblad komt hij met tien redenen.

Borst ziet in deze tijden van chaos geen verstandigere keus. "1. Wie anders? 2. Hij is de Nederlandse trainer met de meeste statuur en het meeste charisma. 3. Het gaat qua gezondheid heel goed met Louis (zeer belangrijk). 4. Truus gaat niet dwarsliggen (even belangrijk). 5. Een adviseursrol - zoals nu - past totaal niet bij hem. Louis moet leidend zijn."

Hij gaat verder. "6. De achterban van Ajax heeft geen bezwaren tegen Van Gaal. 7. Louis wil dolgraag samenwerken met Kroes (en vice versa). 8. Van Gaal heeft geen vijanden in de bestuursraad. Belangrijk omdat de bestuursraad de baas is over de raad van commissarissen (lees: Van Praag). 9. Louis is goed met de commissarissen Van Praag en Danny Blind. Hij is ook goed met Marijn Beuker (de vervanger van Mislintat) en Menno Geelen (commercieel directeur). 10. Elke andere gewenste trainer is of te licht of heeft geen interesse in Ajax."

"In het belang van Ajax en het Nederlands voetbal is het noodzakelijk dat Van Praag vandaag nog vraagt aan Louis van Gaal om voor één jaar trainer te worden van Ajax en zodoende orde te scheppen.", zo sluit hij concluderend af.

Lees meer:
0 reacties