Borst: "Het gaat ook helemaal niet goed met John van 't Schip"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Orange Pictures

Hugo Borst maakt zich zorgen om John van 't Schip. De journalist ziet dat de trainer het moeilijk heeft. Van 't Schip verloor zijn vrouw en maakt een moeilijk periode door met Ajax.

De selectie van Ajax had drie dagen vrijaf gekregen. "Eerlijk gezegd ging mijn eerste gedachte uit naar John van 't Schip", opent hij bij ESPN. "We weten allemaal van de immense tragiek van Daniëlle, die hij is verloren. We dachten er allemaal het zijne van en potver, wat zal die gozer het moeilijk hebben. Als ik hem nu van de buitenkant observeer kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat het heel zwaar is voor hem, los van wat hem is overkomen met zijn vrouw."

Ajax zit, net als haar trainer, in een dip. "Het vak van trainer is zwaar in het betaald voetbal", weet ook Borst. "En als je ook nog bij zo'n club – zijn club – zit... In combinatie met de rouw om Daniëlle vraag ik me af of dit wel te dragen is voor hem. Ik kijk soms naar hem en denk: hij gelooft er zelf soms ook niet meer in."

"Hij moet soms dingen zeggen omdat hij spelers niet af kan vallen, maar inmiddels heeft hij dat al wel een keer gedaan. Zoals Maurice Steijn dat ook heeft gedaan. Het gaat helemaal niet goed met Ajax, dat wisten we, maar het gaat ook helemaal niet goed met John van 't Schip", besluit Borst.

Lees meer:
0 reacties