Borst oordeelt: "Zelfs in een bloedvorm is hij geen buitencategorie"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Kenneth Taylor maakte vrijdagavond zijn basisdebuut bij Oranje. Het werd geen fijne avond voor de middenvelder van Ajax, want al in de eerste helft werd hij gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. Hugo Borst is hard in zijn oordeel over Taylor.

"Driekwart Nederland – kenners en niet-kenners – vindt Kenneth Taylor (nu even) niet geschikt voor het Nederlands elftal. Toch stelt Ronald Koeman hem op. Dat zou je sterk kunnen noemen: tegen de verdrukking in je eigen overtuiging laten prevaleren. Maar waarom ben je overtuigd van de voetbalkwaliteiten van Taylor? Zelfs in een bloedvorm is hij geen buitencategorie", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"De middenvelder grossiert in het maken van verkeerde keuzes, leidt meer balverlies dan ooit en los van een assistje, een doelpuntje en een geslaagd passje zien we een onzekere jonge voetballer", vervolgt Borst. "Gek genoeg liep Alfred Schreuder en loopt John Heitinga ook met hem weg. Tot ergernis van driekwart Amsterdam, dat dit seizoen toch al mokkend in het leven staat."

"Wat bezielde Koeman om juist in deze crisissituatie (blessures en kipkerriegate) te volharden in 4-3-3?", vraagt de columnist zich af. "Ik weet het wel. Dat 20 jaar oude, kinderachtige oorlogje met Van Gaal speelde weer eens op. Gevolg? Van Gaal met vijf verdedigers, Koeman mét vier. Van Gaal geen Cillessen, Koeman wél met Cillessen. Van Gaal zonder Wijnaldum, Koeman mét. Van Gaal reactievoetbal, Koeman Hollandse School."

Borst ziet het somber in voor Oranje. "Tijdens het EK in 2024 komen we Frankrijk tegen (of Duitsland, of Italië, of Engeland). Ik wens deze natie dan heel veel succes met een bondscoach die een selectie als deze zo onbeschermd uit de loopgraven laat klimmen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand