Jan Boskamp begrijpt situatie Van 't Schip: "Dat herken ik ook"

Johan Boskamp weet wat John van 't Schip meemaakt. De analist verloor zelf ook zijn vrouw en vertelt bij Veronica Offside dat het goed is dat Van 't Schip zijn afleiding zoekt in Ajax.

Boskamp denkt dat de baan bij Ajax Van 't Schip goed zal doen. "Het is verschrikkelijk als je je vrouw verliest. Hij heeft het geluk dat hij bij Ajax meteen aan het werk kan. Hij denkt alleen maar aan Ajax en is daarmee bezig. Als je alleen thuis bent, dan denk je toch weer aan het vrouwtje. Dat herken ik ook. Het slijt echt niet."

In zijn eerste dagen als trainer van Ajax deelde Van 't Schip het verhaal over het verliezen van zijn vrouw met de spelersgroep van Ajax. Wim Kieft weet dat hij dat echt goed bedoelde. "Hij is niet iemand die dit zou gebruiken om zieltjes te winnen. Zo zit John niet in elkaar. Het is een afleiding. Anders ga je maar thuiszitten. Voordat je het weet verzwelg je helemaal in je verdriet, wat je natuurlijk nu ook wel doet."

Kieft ziet een verandering in de mentaliteit bij Ajax en voornamelijk bij de voorste drie. "Dat kan door de overwinning tegen FC Volendam komen, maar kennelijk hangt er een andere sfeer. Of ze hebben tegen elkaar gezegd: wij moeten ook wat meer gaan doen. Dat droop er bij alle drie vanaf. Berghuis speelde als in zijn goede tijd bij Feyenoord. Heel driftig en gedreven."

Lees meer:
0 reacties