Bosz: "Ik denk dat ze bij Lyon niet meer verdienen dan bij Ajax"

Peter Bosz in gesprek met Mauricio Pochettino
Peter Bosz in gesprek met Mauricio Pochettino Foto: © Pro Shots

Peter Bosz vertrok bij Ajax nadat hij de finale van de Europa League had gehaald. Dat had alles te maken met de gespannen sfeer binnen de technische staf, waar twee kampen waren ontstaan. Hij volgt de Amsterdamse club nog wel en is lovend over Marc Overmars.

"De relatie met Overmars is na mijn plotselinge vertrek bij Ajax wel heel goed gebleven, onze vrouwen zijn ook nog altijd heel goede vriendinnen", vertelt de huidige trainer van Olympique Lyon in gesprek met Helden. De oefenmeester ziet dat de bestuurder aan de basis stond van de succesvolle jaren die nu gaande zijn in Amsterdam.

"Ik denk dat Ajax zijn handen mag dichtknijpen dat Marc Overmars zijn contract heeft verlengd. Het loslaten van het salarisplafond is ook een heel goede zet geweest. In mijn tijd was het maximum een miljoen", aldus Bosz, die snapt dat de topclub uit Nederland inmiddels serieus kan concurreren met Europese subtoppers qua salaris.

"Ik heb geen idee wat spelers bij Lyon verdienen, maar ik denk dat ze op dit moment niet meer verdienen dan bij Ajax", besluit Bosz, die met zijn ploeg teleurstellend elfde staat in de Franse competitie.b

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand