Bosz looft 'fijn mens' Nouri: "Begon als een jongen te huilen"

Abdelhak Nouri luistert naar de aanwijzigingen van Peter Bosz
Abdelhak Nouri luistert naar de aanwijzigingen van Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Peter Bosz was de trainer die Abdelhak Nouri liet debuteren bij Ajax, maar hij koos er ook voor om de aanvallende middenvelder niet op te nemen in de selectie voor de Europa League-finale. De oefenmeester weet dat nog goed.

"Hij begon als een kleine jongen te huilen, zo erg vond hij het dat hij niet op de bank mocht zitten. Dat zijn zulke moeilijke beslissingen, zeker als een speler die altijd zijn best doet en zich voorbeeldig gedraagt ook nog moet huilen", blikt Bosz terug, die de voorkeur gaf aan Frenkie de Jong. "Omdat hij met zijn dribbel nog iets op het middenveld kon forceren."

De trainer is desondanks lovend over Nouri, die dat seizoen debuteerde in het bekerduel met Willem ll. "Hij droeg als het ware de last met zich mee dat iedereen hem zei hoe verschrikkelijk goed hij in de jeugd van Ajax was. Maar er komt aan de top veel meer bij kijken, zeker als je zo klein bent als Appie", vervolgt Bosz in Helden Magazine.

"Hij maakte stappen, was echt op de goede weg", aldus de oefenmeester, die ook te spreken is over de persoonlijkheid van hem "Hij was naar mij toe een heel vriendelijke, sociale, nette jongen. Maar wat doet dat er allemaal toe, ik moet echt naar woorden zoeken. Nu ik over hem praat, raak ik weer geëmotioneerd. Hij was ook zo’n fijn mens."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand