Botman negeerde medisch advies bij blessure: "Probleem verergerd"

Sven Botman
Sven Botman Foto: © Pro Shots

De ernstige blessure van Sven Botman bij Newcastle United wordt deels toegeschreven aan zijn eigen beslissing om de adviezen van de medische staf te negeren. Dat heeft Eddie Howe, de manager van Newcastle, verteld in aanloop naar de wedstrijd tegen West Ham United.

"Het is een complex verhaal met Sven", zegt Howe. "In eerste instantie had hij eerder dit seizoen al een gedeeltelijke scheur. We hebben advies ingewonnen bij een specialist en er waren tegenstrijdige rapporten over wat hij nu moest doen", legt hij uit.

"Uiteindelijk adviseerde ons medisch team om hem te opereren, maar hij wilde weer spelen. Dat probleem heeft hij vervolgens verergerd", vervolgt Howe over de oud-speler van onder andere SC Heerenveen.

"Hij heeft nu een lange weg voor de boeg", blikt Howe vooruit. "Maar de operatie is goed gegaan dus we hopen dat hij beter terugkomt. Nu gaan we hem steunen en helpen fit terug te keren." Het blijft onduidelijk waarom de Nederlander ervoor koos om een operatie op een eerder moment af te wijzen.

In het seizoen 2019/20 speelde Botman op huurbasis bij SC Heerenveen. Destijds kreeg hij zijn eerste speelminuten in de Eredivisie.

Lees meer:
0 reacties