Boussaboun: "Als hij wil zou ik dat gelijk doen als ik Ajax was"

Ali Boussaboun
Ali Boussaboun Foto: © Orange Pictures

Ali Boussaboun vindt het jammer dat Ajax Hakim Ziyech niet heeft teruggehaald afgelopen zomer, vertelt hij in #DoneDeal de podcast. Volgens de oud-prof zou hij nog altijd van meerwaarde zijn voor Ajax.

"Ik vind het jammer dat Ajax hem niet gehaald heeft. Maurice Steijn wilde hem graag en zelf stond hij er ook voor open. Hij had echt een toegevoegde waarde kunnen zijn voor dit Ajax", vertelt Boussaboun. Uiteindelijk ging Ziyech op huurbasis naar Galatasaray, maar of hij daar blijft is nog maar de vraag.

"Hij moet een trainer hebben, die zegt: jij bent belangrijk, jij moet de aanval leiden en doen waar je goed in bent", stelt de Hagenees die denkt dat de de oud-Ajacied daar gevoelig voor is. Hij moet iemand hebben die hij vertrouwt. Ziyech is een no-nonsense man. Hij is gewoon direct. Mensen vinden hem weleens arrogant, maar hij is gewoon straight. Hij gaat niet lachen als hij niet hoeft te lachen. Waarom moet je een allemansvriend zijn? Dat is nep. Je moet gewoon jezelf zijn, dat is hij. Ik hoop dat hij bij een mooie club terecht kan komen."

Op de vraag of Ziyech nog wat zou kunnen betekenen voor Ajax is Boussaboun duidelijk. "Honderd procent. Als hij wil, dan zou ik het gelijk doen als ik Ajax was. Ook als Feyenoord zou ik hem halen."

Lees meer:
0 reacties