Branco Van den Boomen: "Ik hoop dit nooit meer mee te maken"

Branco van den Boomen
Branco van den Boomen Foto: © Pro Shots

Branco van den Boomen hoopt dat Ajax volgend jaar wat compacter kan spelen. Dat laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

Bij Ajax waren de ruimtes erg groot dit seizoen. Van den Boomen geeft aan dat hij dat nooit eerder heeft meegemaakt. “Nee, en dat hoop ik ook nooit meer mee te maken, want verdedigend is het zó lastig dan. Ik hoop echt dat we het volgend jaar compacter kunnen houden.”

Wel geeft de middenvelder aan dat hij iemand is die dan op de trainer afstapt. “Ja zeker, daar heb ik het natuurlijk wel een aantal keer met de trainer over gehad. Eerst met Maurice Steijn en later met John van ’t Schip ook veel. Maar ik ben natuurlijk lang geblesseerd geweest en de trainer is natuurlijk echt met de basisdingen bezig, omdat die vaak nog niet goed gaan, dat snap ik ook.”

Ook weet hij welke opdrachten hij meekrijgt van de coach. “Ik moet het spel verplaatsen, zo snel mogelijk van kant naar kant. En verdedigend proberen zo goed mogelijk de ruimtes dicht te lopen. Omdat we toch regelmatig moeite hebben om tegenstanders goed onder druk te zetten. Daar moeten we ook stappen in maken”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties