BREAKING | Ajax akkoord met familie Nouri over miljoenenbedrag

Abdelhak Nouri op de mouw van het Ajax-shirt
Abdelhak Nouri op de mouw van het Ajax-shirt Foto: © Pro Shots

Ajax heeft overeenstemming bereikt met de familie van Abdelhak Nouri over een schadevergoeding van ruim 7,8 miljoen euro. Dat laat de club uit Amsterdam weten via de officiële kanalen. Algemeen directeur Edwin van der Sar toont zich realistisch.

"Het is goed dat er overeenstemming is bereikt, waardoor we dit af kunnen sluiten", legt hij uit. "We realiseren ons allemaal dat daarmee het leed voor Abdelhak en zijn naasten niet voorbij is. Het blijft een enorm verdrietige situatie, zo voelen wij dat hier bij Ajax ook. Wij hebben veel waardering voor de manier waarop de familie dag en nacht met ontzettend veel liefde en aandacht voor Abdelhak zorgt", aldus Van der Sar.

"Als ik bij hem langs ga word ik ook altijd met open armen door de familie ontvangen. Dat geldt ook voor andere Ajax-collega’s en dat waarderen wij enorm", vervolgt hij. "De band tussen Ajax en de familie Nouri zal altijd blijven. Niet alleen vanwege de Abdelhak Nouri Trofee, die de familie jaarlijks aan het grootste talent van onze opleiding overhandigt. Ook omdat we hebben besloten om het rugnummer 34 aan de familie Nouri te geven", vertelt Van der Sar.

"Bij Ajax 1 zal nooit meer met rugnummer 34 worden gespeeld, tenzij de familie Nouri en Ajax daar samen een uitzondering voor willen maken. Tevens wordt in de Ajax Fanshop, naast de hoofdingang van de ArenA, het kleedkamermeubel van Abdelhak geplaatst", verklapt hij. "Dat hebben we de afgelopen jaren zorgvuldig bewaard in het stadion en gaan we nu een mooie plek geven, die voor iedereen toegankelijk is", besluit de bestuurder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand