BREAKING | Ajax schorst Kroes: directeur had mogelijk voorkennis

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

Ajax gaat Alex Kroes schorsen, meldt de Telegraaf dinsdagochtend. De nieuwe algemeen directeur zou verdacht worden van het handelen met voorkennis.

De Raad van Commissarissen onder leiding van Michael van Praag is van plan om Kroes te schorsen. Kroes zou aandelen van Ajax hebben gekocht op het moment dat hij al wist de algemeen directeur te worden van de Amsterdamse club. Het is nog onduidelijk of de schorsing uiteindelijk een ontslag of eerst een onderzoek zal inleiden.

Dit nieuws zal als een bom inslaan in Amsterdam. Na twee jaar van bestuurlijke chaos leek de club met de aanstelling van Kroes eindelijk aan een rustige toekomst te kunnen beginnen, maar na amper een maand in dienst lijkt niets minder waar. Ajax wachtte nota bene maandenlang op concurrentiebeding van AZ voor de nieuwe algemeen directeur eindelijk kon beginnen.

Update: Ajax heeft het nieuws zelf ook bevestigd via de officiële kanalen. "Wij zijn zeer onaangenaam verrast dat dit Ajax nu overkomt, want dit is zeer slecht voor de club en voor iedereen die de club een warm hart toedraagt", reageert Van Praag over de beschuldigingen aan het adres van Kroes. "Een dergelijke wetsovertreding kan een beursgenoteerde onderneming niet tolereren, zeker niet als het de CEO betreft."

De club laat weten binnenkort bij de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders met de aandeelhouders te spreken over een mogelijk ontslag. Daarna zal de RvC zelf een besluit nemen over de toekomst van Kroes.

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Weten de Amsterdammers in eigen huis te winnen? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Ajax! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand