BREAKING | Menno Geelen voorlopig algemeen directeur bij Ajax

Menno Geelen
Menno Geelen Foto: © Pro Shots

Menno Geelen is voorlopig de algemeen directeur ad-interim bij Ajax. Volgens De Telegraaf zijn mensen de afgelopen uren op de hoogte gesteld dat de commercieel directeur 'de club uit de brand wil helpen'.

Vanwege de schorsing van Alex Kroes moest Ajax volgens de regels van de KNVB op korte termijn een nieuwe algemeen directeur aanstellen. Dat is dus Geelen geworden. Wel blijft het bij een ad-interim functie. De RvC van Ajax had hem het liefst definitief de grote baas bij de club zien woorden, maar Geelen kiest ervoor om na zijn interim-periode terug te keren als commercieel directeur.

Afgelopen zomer was Geelen ook al kandidaat om algemeen directeur te worden, maar die kans liet hij lopen. Nu zou hij wel het belang zien van het tijdelijk directeurschap. Geelen is al jarenlang werkzaam bij Ajax. In 2016 werd hij titulair commercieel directeur en twee jaar later statutair directeur.

"Dat Geelen de handschoen nu tijdelijk oppakt om de club te leiden, zou ook de uitdrukkelijke wens van het personeel, de bestuursraad en de overige directieleden zijn", zo weet clubwatcher Mike Verweij. "In de tijd dat Geelen CEO is, kan Ajax op zoek naar een nieuwe vaste algemeen directeur, die na binnenkomst door de tijdelijke man kan worden ingewerkt."

Geelens huidige taken worden overgenomen door Cas Biesta, die al negen jaar met hem samenwerkt.

Lees meer:
0 reacties