BREAKING: 'Sven Mislintat verdiende privé geld aan Ajax-transfer'

Ajax heeft op de slotdag van de transferwindow een speler gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van technisch directeur Sven Mislintat. De Amsterdammers blijken hiervan niet op de hoogte. Dat meldt de NOS.

De transfer schuurt met regels waar de Amsterdamse club zich als beursgenoteerd bedrijf aan moet houden. Het zou gaan om een aandelentransactie in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH, een commercieel datasysteem voor het scouten van voetballers. Op 26 juni krijgt een Duits zaakwaarnemerskantoor ook aandelen in Matchmetrics. Zaakwaarnemerskantoor AKA Global krijgt belangen in de onderneming van Mislintat.

Het voetbalagentschap, gerund door Arthur Beck en Kerim Cerit, ziet een lening van 161.000 euro omgezet worden in 3 procent van de aandelen. Daarmee worden zij directe zakelijke relaties met Mislintat. Bij de transfer van linksback Borna Sosa, in de laatste uren van de transferwindow, konden Beck en Mislintat elkaar de hand schudden.

Ajax heeft gereageerd op het onderzoek van de NOS: "Ajax is niet op de hoogte van een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH in Matchmetrics heeft. Wij hebben dit vanzelfsprekend met Sven besproken. Hij heeft daar een uitgebreide toelichting op gegeven. Sven heeft verklaard dat in 2020 een investeringsronde heeft plaatsgevonden waarbij verschillende partijen in Matchmetrics geïnvesteerd hebben."

"Bij het maken van de afspraken ter zake de investering is meteen ook afgesproken dat deze lening op een later moment omgezet zou worden naar een 3% aandeelhouderschap, aldus Sven." De Amsterdamse club gaat een onderzoek starten: "Ajax is dit uiteraard nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Sven verleent daarbij volledige medewerking, waaronder het delen van alle relevante documenten", aldus Ajax.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -5 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand