Brian Brobbey vindt prijs verdiend: "Voor mij persoonlijk wel"

Brian Brobbey is verkozen tot Ajacied van het Jaar. Verdiend, zo vindt de spits zelf. Brobbey weet dat hij belangrijk is geweest voor Ajax, dat verder een dramatisch seizoen kende.

"Ik denk dat ik een goed jaar heb gedraaid bij Ajax. Ik ben belangrijk geweest met mijn doelpunten en assists", zegt de spits tegenover Ajax TV. Of het voor Brobbey zijn beste seizoen tot nu toe is geweest? "Al ging het niet zo goed met Ajax, is het dat persoonlijk voor mij wel."

Het was lastig om uit te blinken in een lastig jaar, zo erkent Brobbey. "Natuurlijk, maar je probeert je team te helpen. Dat is wat ik de afgelopen maanden heb gedaan." Door de fans werd de sterkte spits verkozen tot Ajacied van het Jaar: "Dat betekent veel, maar ik denk dat het wel verdiend was."

Ondanks dat hij belangrijk was, blijft Brobbey kritisch. Hij kan naar eigen zeggen 'van alles' verbeteren. "Mijn spel in de diepte en het koppen. Er valt nog genoeg te leren hier, zeker weten. Ik ben er een periode uit geweest, dus het was weer wennen."

Lees meer:
0 reacties