Brian Brobbey zorgt met twee treffers voor overwinning Jong Oranje

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Orange Pictures

Brian Brobbey heeft vrijdagavond het gelijk van Louis van Gaal aangetoond. De aanvaller van Ajax werd vrijdagavond door de bondscoach toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. Brian Brobbey speelde eerst nog een wedstrijd met Jong Oranje tegen België en schoot zijn team middels twee goals naar de overwinning. Jong Oranje won uiteindelijk met 2-1 vn Jong België.

De score in Leuven werd na een kwartier geopend door Brian Brobbey. Na een pass van Jurgen Ekkelenkamp was Brobbey zijn tegenstanders te snel af en schoof de bal rustig in de hoek. Jong Oranje was de betere op het veld en verdubbelde op slag van rust ook de score. Het was wederom Brobbey die na een prachtige aanval raakt kopte na een voorzet van Mitchel Bakker.

De tweede helft van Jong Oranje was niet erg sterk. De Belgen kwamen via Olivier Deman terug in de wedstrijd, maar wisten de gelijkmaker niet meer af te dwingen. Volgende week speelt de ploeg van Erwin van der Looi wederom een wedstrijd. Dan is in Cluj-Napoca Roemenië de tegenstander.