Brobbey deelt sneer uit naar tegenstander: "Dat deed hij nu niet"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © ESPN

Brian Brobbey was zaterdagavond belangrijk voor Ajax. Met zijn treffer hielp hij zijn ploeg op weg waarna uiteindelijk een 2-1 overwinning volgde. Brobbey ging na afloop van het duel bij ESPN in op zijn doelpunt en de wissel die in de tweede helft volgde.

"Ik denk dat het de eerste helft goed ging. De tweede helft was een beetje inkomen, maar voelde wat aan mijn hamstring. Vandaar dat ik eraf moest." Over zijn goal was Brobbey tevreden. "Het was een hele goede goal. Ik draai mooi weg en ik tik rustig binnen." De assist kwam van Taylor met een hakje. "Ik weet niet op dat voor mij bedoeld was'. Ook had hij het over Bart Vriends, zijn directe tegenstander. "In zijn podcast (Cor Potcast, red.) zegt hij altijd dat hij voor me moet staan, maar dat deed hij nu niet. Ik zie de podcast soms voorbijkomen en dan luister ik een beetje. Hij heeft me ook uitgenodigd, dus ik moet even kijken of ik ga", vertelt Brobbey.

Na rust werd het beduidend minder bij Ajax. "Ik denk dat we wel sloppy werden, we gaven te veel ruimte weg. Vandaar dat zij ook een goal maakten. We hebben wel goed gevochten zodat ze de 2-2 niet konden maken. Daar kunnen we wel trots op zijn."

Tot slot spreekt Brobbey nog over de campagne tegen haat die gevoerd wordt door de club. "We krijgen heel veel berichten. Zoals je weet zijn dat bij mij racistische dingen. Het kan allemaal niet door de beugel, dus vandaar deze campagne. Ik denk dat het een hele mooie video was van ons. Ook van de dames, ik wist niet eens dat die werden uitgescholden. Natuurlijk raakt het me, het is niet goed wat die mensen doen. Maar het is ook moeilijk om het te stoppen, eerlijk gezegd. Hopelijk wordt het minder", besluit Brobbey.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand