Brobbey in Oranje? "Van waarde tegen een ploeg als Frankrijk"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Bij NOS Studio Voetbal is men eensgezind: Brian Brobbey moet komende interlandperiode de spits van Oranje zijn. Het Nederlands elftal zag Memphis Depay en Wout Weghorst kampen met een blessure, terwijl Cody Gakpo waarschijnlijk ook afhaakt met een kwetsuur.

Ibrahim Afellay looft de ontwikkeling van de spits dit seizoen. "Ik vind dat Brobbey goed bezig is. Hij maakte een goede loopactie voor zijn doelpunt, nam hem goed aan en schoot de bal geweldig binnen. De keeper heeft de bal alleen gehoord. Ik vind dat Brobbey zich goed ontwikkelt."

Ron Jans sluit zich daarbij aan en trekt zijn conclusies. "We hebben nu toch ook de spits van het Nederlands elftal gevonden, of niet? Als ze allemaal geblesseerd zijn, waarom niet? Hij speelt nu ook regelmatig negentig minuten, dat gebeurde voorheen niet."

"Zijn balvastheid kan van waarde zijn tegen een ploeg als Frankrijk, die Nederland onder druk zal zetten. Brobbey is echt een plaag voor bijna alle verdedigers", zo sluit Pierre van Hooijdonk zich aan bij de woorden van Jans.

Lees meer:
0 reacties