Brobbey kijkt naar Oranje: "Dan kan ik in de basis starten op het EK"

Brian Brobbey in de Johan Cruijff Arena
Brian Brobbey in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey maakt de afgelopen maanden een goede indruk. De Ajax-spits lijkt daarmee een goede kans te maken op een basisplaats bij Oranje tijdens het EK.

"Hij is verschrikkelijk snel en sterk. Het is een serieuze optie om met hem te gaan starten bij Oranje", zei bondscoach Ronald Koeman onlangs nog. Brobbey heeft de woorden van Koeman meegekregen: "Mooie woorden, ja. Of ik in de basis kan starten op het EK? Als ik zo door blijf gaan, denk ik het wel. We gaan het zien, toch. Ik focus me nu even op Ajax. Het EK is nog ver weg. Ik moet gewoon blijven presteren bij Ajax."

De spits staat inmiddels op dertien goals in de Eredivisie dit seizoen. "Ik heb nog zeven goals nodig om de twintig te halen, dat gaat me lukken", denkt hij. "Ik heb niet per se een getal in m’n hoofd. Ik wil gewoon echt belangrijk zijn voor het team. Als ik elke wedstrijd betrokken ben met een doelpunt of assist, is het goed. Ik wil gewoon mijn vorm vasthouden."

De topscorerstitel wordt lastig, zo erkent Brobbey tegenover Voetbal International. "Ik kijk niet naar mijn concurrenten, ik doe gewoon mijn ding en dan zien we het wel", aldus de spits, die werd verkozen tot Speler van de Maand januari. Wie het in februari gaat worden? "Ik denk dat Berghuis het goed doet. Kristian (Hlynsson) doet het ook goed, Hato, Taylor. Ik kan wel heel veel mensen opnoemen. Maar het liefst pak ik ’m gewoon zelf."

Lees meer:
0 reacties