Brobbey maakt indruk: "Dan begin je bij veertig miljoen euro"

Brian Brobbey viert treffer
Brian Brobbey viert treffer Foto: © BSR Agency

Kenneth Perez is erg onder de indruk van Brian Brobbey. De spits is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax.

In de Eredivisie is Brobbey dit seizoen al bij 23 doelpunten betrokken. "Het is extra knap dat hij zo’n impact heeft bij een ploeg die voor geen meter draait. Ik neem aan dat er wel een Engelse club komt die denkt: Hij is fysiek sterk genoeg om de overstap te maken en de rest kunnen we wel leren'", stelt Perez in Voetbal International. "Dan begin je bij 40 miljoen."

Bovendien verwacht Perez dat de spits komende zomer meegaat naar het EK, al zal het afwachten worden of hij een basisplaats krijgt van Ronald Koeman. "Dat hangt wel echt af van de fitheid van de andere spelers. Memphis is in principe de betere spits en heeft het laten zien op een hoger niveau", legt de Deense analist uit. "Brobbey heeft bij RB Leipzig niks laten zien. Natuurlijk had het te maken met zijn leeftijd en een beetje heimwee. Doordat hij nu veel meer speelt, komt het er misschien uiteindelijk allemaal wel uit."

Lees meer:
0 reacties