Brobbey pakte geen vakantie: "Heb doorgetraind met Bergwijn"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey heeft na het einde van het seizoen geen korte vakantie genomen. De spits van Ajax, die zich maandag meldde bij het Nederlands elftal, trainde individueel met ploeggenoot Steven Bergwijn.

De 22-jarige Brobbey lijkt fitter dan ooit. Waar hij eerder nooit negentig minuten kon volmaken, speelt hij nu hele wedstrijden. "Af en toe waren er wel pijntjes. Maar mijn lichaam is gewend geraakt aan veel wedstrijden in korte tijd", vertelt de aanvaller aan NU.nl. "Ik heb vorige week ook doorgetraind, al waren we al klaar met Ajax. Samen met Steven Bergwijn, gewoon voor onszelf. Ik voel me nu fit, voel me top."

In de komende weken hoopt Brobbey weer een stap te zetten: "Ik train hier met jongens uit de Premier League, daar wordt sneller gehandeld dan in de Eredivisie. Dat maakt mij scherper. Ik wil ook op dat niveau komen. Ja, ik heb zin om goals te maken. Het moet een succesvol toernooi worden."

Brobbey werkt woensdag de laatste training van de driedaagse trainingsessie bij Oranje af. Bondscoach Ronald Koeman maakt daarna zijn definitieve selectie voor het EK in Duitsland bekend.

Lees meer:
0 reacties