Brobbey-terugkeer zorgt voor gemengde gevoelens: "Rare transfer"

Brian Brobbey bij RB Leipzig
Brian Brobbey bij RB Leipzig Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey vertrok een half jaar geleden bij Ajax voor een avontuur bij RB Leipzig, maar nu keert hij al weer terug op huurbasis. Het zorgt voor gemengde gevoelens bij Kenneth Perez en Sjoerd Mossou.

"Ik begrijp de heisa niet, maar ook weer wel", vertelt de journalist van het Algemeen Dagblad in Voetbalpraat. "Het is een rare transfer, dus in die zin snap ik het. Een speler die met zijn volle verstand niet één keer, maar tien keer een contractverlenging weigert en dan vervolgens wordt teruggehaald. Het is in zekere zin van allebei een beetje gek."

Mossou heeft dan ook gemengde gevoelens over de keuze van Ajax, maar hij snapt wel dat de club voor een speler is gegaan die er meteen staat. Sébastien Haller is op de Afrika Cup, waardoor Brobbey meteen verzekerd lijkt van een basisplaats. "Je hebt een speler nodig die de eerste vijf weken kan overbruggen en je weet precies wat je aan hem hebt. Hij kent de club. In dat opzicht is het logisch. Zakelijk gezien is het wel apart."

ESPN-analist Perez snapt niet waarom de talentvolle spits zo gehypet wordt. "Het is alsof er iets is teruggekomen wat nooit eerder is vertoond in de Eredivisie. Het is gewoon een vroegere wisselspeler van Ajax, die wisselspeler was bij RB Leipzig en nu terugkomt om weer wisselspeler te zijn bij Ajax. Daar wordt me toch een heisa over gemaakt…"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand