Brobbey verbaast: "Je zou bijna zeggen dat het werkweigering is"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Ajax won zondag met 3-1 van FC Utrecht en toch had het een stuk makkelijker gekund. Brian Brobbey kreeg drie grote kopkansen maar wist er daar geen van te benutten. Dat zorgde voor verbazing in de studio bij ESPN.

Vooral de eerste kopkans van Brobbey deed de wenkbrauwen fronsen. "Dit vind ik een heel gek moment. Je zou bijna zeggen dat het werkweigering is, maar dat is natuurlijk niet zo. Dit is gewoon een bal op je hoofd laten vallen. Last van de zon? Dat zou je eerder zeggen dan. Dit gaat verder dan niet kunnen koppen", aldus Kees Luijckx.

Kenneth Perez laat er geen gras over groeien. "Brobbey kan niet koppen, net als dat ik niet kan metselen. Dit is gewoon onkunde. Hij kan echt niet koppen. Soms kun je dingen gewoon niet, dan ziet het er heel knullig uit. Net als dat iemand die stijf links is, met rechts schiet. Dan zeg je ook: wat is dit? Je speelt toch in Ajax 1? Maar zo werkt het niet. Als Tadic vanaf twintig meter met rechts schiet, is het ook niets. Als spits is het onhandig dat je niet kunt koppen. Daarom moet hij het trainen. Hij heeft meerdere kwaliteiten."

Sowieso mist Ajax de nodige specifieke kwaliteiten in zijn selectie volgens Perez. "Weet je hoeveel Ajax mist voor een compleet elftal? Ze hebben niemand die kan koppen en normaal een vrije trap kan nemen. Het is echt bijzonder wat ze samengesteld hebben. Ik vind het erger dat ze niemand hebben die een vrije trap fatsoenlijk kan nemen vanaf een meter of 20, 25. Ik vind dat een groot gebrek in een selectie. Het is ideaal om te hebben als je de wedstrijd niet open kunt breken met normaal spel."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand