Brobbey weer op de bank? "Logisch dat je zo'n speler even aanpakt"

Brian Brobbey scoort
Brian Brobbey scoort Foto: © Pro Shots

Mohammed Kudus lijkt zijn gekregen kans in de spitspositie bij Ajax met beide handen aan te pakken. Ook tegen Liverpool betaalde hij het geschonken vertrouwen weer uit middels een prachtige treffer. Gevolg van de keus voor Kudus is dat Brian Brobbey genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

Ook in de wedstrijd tegen AZ wordt verwacht dat Schreuder weer zal kiezen voor Kudus in de spits. De vraag is hoe lang Brobbey zich kan schikken in zijn rol op het tweede plan. Onlangs liet hij al weten dat de reserverol aan hem knaagt. "Ik was wel een beetje gefrustreerd", zo legde Brobbey uit. "Wat volgens mij normaal is, want je wilt spelen. Of het meespeelde dat ik nog twee minuten moest opdraven? Ja, een beetje wel. Maar ik kan er niks anders van maken, want de keuze ligt bij de trainer."

In de podcast Twee Viertje legt Aad de Mos uit waarom Brobbey geen recht van spreken heeft. "Totaal niet zelfs. Tegen een Engelse of Schotse ploeg kun je soms het beste kiezen voor een valse nummer 9. Die twee lantaarnpalen in het centrum hebben daar altijd moeite mee, van doordekken hebben ze geen kaas gegeten. Dat was een hele goede tactische zet van Alfred Schreuder. Maar hij (Brobbey, red.) had zich ook een beetje minachtend uitgelaten op de training, niet zijn best gedaan toen hij hoorde dat hij niet speelde. Dan is het ook logisch dat je zo'n speler even aanpakt, die alles nog moet bewijzen."

"Dat zijn jongens die hoog ter paard worden gezet en er wordt ook verwacht dat hij goals maakt. Hij deed het natuurlijk vrij goed. Als hij erin komt, scoort hij ook regelmatig. Hij zat op de bank tegen Fortuna en door zijn inbreng ging het beter lopen. De wedstrijd vóór 'Rangers' had hij ook in de basis gestaan en dan komt de trainer opeens met iets anders uit de hoge hoed, maar wel met iets heel goeds. Zo moet Schreuder het vooral blijven doen en hij moet niet naar Brobbey luisteren!"

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand