Brobbey imponeert, maar twijfel blijft: "Een gok voor topclubs"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey is een van de lichtpunten bij Ajax in dit seizoen, maar Wim Kieft vraagt zich af of de spits al klaar is voor een stap naar een topcompetitie. De analist twijfelt over de fysieke staat van de aanvaller, die nog nooit een jaar blessurevrij is geweest.

"Brobbey heeft zich door het seizoen heen goed ontwikkeld bij Ajax na een matige aanloop. Hij heeft de explosiviteit en snelheid van Memphis Depay. Brobbey speelt vaak noodgedwongen met de handrem erop omdat continu het gevaar op blessures loert", schrijft de oud-aanvaller in zijn column voor De Telegraaf.

"Je moet je dan ook afvragen of hij op een hoger niveau in een topvijf competitie, waar fysiek meer wordt gevraagd en de duels intenser zijn hij een seizoen lang overeind blijft", vervolgt Kieft, die dus wel snapt dat grotere clubs twijfelen over de doelpuntenmaker van Ajax.

"Zolang Brobbey geen compleet seizoen blessurevrij in de top van de Eredivisie heeft gespeeld, blijft het voor buitenlandse topclubs een gok om hem op te halen bij Ajax. Hoewel je zeker in Engeland clubs hebt die fluitend 35 miljoen euro op tafel leggen voor een spits. Ze hebben dan net 200 miljoen euro aan televisiegeld opgestreken en durven een gokje te wagen. Wie weet wordt zo’n Nederlandse topscorer wel een succes", besluit de oud-spits.

Lees meer:
0 reacties