Broer van Brobbey vertelt: "Farioli houdt van spelers als Sandler"

Derrick Luckassen in dienst van Maccabi Tel Aviv
Derrick Luckassen in dienst van Maccabi Tel Aviv Foto: © Orange Pictures

Ajax wil Francesco Farioli aanstellen als nieuwe trainer. Derrick Luckassen werkte bij Fatih Karamgürük samen met de 35-jarige Italiaan en had een goede band met hem.

"Hij is iemand die de hele dag met voetbal bezig kan zijn en amper naar huis ging. Het leek soms wel alsof hij op de club woonde", vertelt Luckassen, de broer van Brian Brobbey, aan Voetbal International. "Je merkte dat hij nog een beginnende trainer was, maar hij was wel heel duidelijk en droeg zijn visie goed uit naar de spelersgroep."

"Ook tegen de spelers die niet speelden was hij duidelijk. We hadden met Medhi Benatia, Lucas Biglia en Emre Mor grote spelers in het team die toch al wat hadden gepresteerd, maar daar hechtte hij weinig waarde aan en dat wist hij goed te managen", weet Luckassen nog.

Farioli wil volgens hem 'overal invloed op hebben'. "Vooral verdedigend hebben we veel dingen anders gedaan. Als centrale verdediger had ik soms wel eens 85 balcontacten, dat had ik hiervoor nergens. Ook voor Ajax zal het wennen worden. Zij zijn altijd gewend om goed voetbal te spelen, maar het is wel echt anders. Als je goede centrale verdedigers hebt, maakt dat het makkelijker."

"Josip Sutalo en spelers als Philippe Sandler zijn gemaakt voor het voetbal van Farioli. Hij houdt van spelers als Sandler", doelt Luckassen op de speler van NEC. Als Farioli de tijd krijgt, gaat het lopen, zo zegt de oud-PSV'er. "Ik denk dat de match met Ajax een goede zou kunnen zijn, maar zijn speelstijl heeft wel tijd nodig. Tegelijkertijd weet wat je binnen haalt als je iemand analyseert. Bij Ajax moet je altijd winnen en goed voetbal spelen en er staat ook nog eens veel meer druk op dan bij Nice."

Lees meer:
0 reacties