Bruggink: "Had nog steeds niet verwacht dat Ajax het weg zou geven"

Arnold Bruggink bij ESPN
Arnold Bruggink bij ESPN Foto: © Pro Shots

Ajax heeft een voorsprong van vier punten met nog twee duels te gaan. PSV verspeelde in de blessuretijd een voorsprong een voorsprong door een veelbesproken strafschop. Arnold Bruggink vindt dat jammer voor de competitie.

"Ik was bij AZ – Ajax. De tweede helft was wel redelijk verrassend, want ik vond Ajax in de eerste helft echt een stuk sterker. Ik had niet verwacht dat AZ het nog om zou draaien. Uiteindelijk was 2-2 wel terecht", vertelt de analist in gesprek met Ajax Showtime. Het puntverlies had geen gevolgen voor de koploper, aangezien PSV ook niet verder kwam dan een gelijkspel.

"De frustratie bij PSV was duidelijk en die snapte ik heel goed. Als jij in de laatste minuut zo’n goal tegen krijgt… Het gaat er niet om of het terecht was of niet, maar ik snap de beslissing van de scheidsrechter niet", aldus Bruggink, die doelt op Serdar Gözübüyük. Na de strafschop ging hij niet naar het scherm langs het veld om voor de zekerheid de beelden nogmaals te kijken.

"Als je voor zoiets fluit, zou ik zekerheid willen hebben dat ik de goede beslissing neem", vervolgt de analist. Hij denk overigens niet dat PSV door dat moment de titel misloopt. "Als PSV had gewonnen bij Feyenoord, had ik nog steeds niet verwacht dat Ajax het nog weg zou gaan geven. Maar dan was het in ieder geval leuk gebleven tot en met de laatste speeldag."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties