Bruggink voorspelt: "Gevoelsmatig wel een lekkere tegenstander"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Ajax neemt het woensdagavond op tegen SC Heerenveen. Arnold Bruggink ziet dat de Friezen de laatste weken beter in vorm zijn, maar verwacht niet dat de ploeg kan stunten tegen de koploper.

"Qua spel gebeurt er bij sc Heerenveen iets meer. Hele lange tijd is het echt dodelijk saai geweest. Nu krabbelen ze een beetje op en zit er enigszins een lijn in. Ze moesten er heel erg aan wennen dat Veerman wegging. Uiteindelijk zijn Tahiri en Haye belangrijke schakels geworden", vertelt Bruggink in gesprek met Ajax Showtime.

Daarnaast speelt de ploeg nu met twee in plaats van drie aanvallers. Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr vormen een uitstekend duo. "Sarr is een speler die met zijn snelheid kan profiteren. Ik verwacht niet dat sc Heerenveen heel veel druk gaat zetten", doelt Bruggink op het strijdplan tegen Ajax. "Ze hebben veel snelheid voorin, dus ik verwacht dat ze iets meer zullen gaan afwachten."

Bruggink denkt dat de Friezen tekort komen om het Ajax moeilijk te maken. "Gevoelsmatig denk ik dat het zelfs wel een lekkere tegenstander is. Ze zijn nu iets beter geworden, maar ik heb niet het idee dat Ajax en de spelers denken: het zou nog weleens heel spannend kunnen worden."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties