Bruggink zag arbitrage falen: "Echt heel smerig, dit doe je bewust"

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis Foto: © Pro Shots

AZ kwam goed weg met de arbitrage tijdens de wedstrijd tegen Ajax, zo liet Arnold Bruggink weten bij ESPN. De analist was van mening dat scheidsrechter Bas Nijhuis harder had moeten ingrijpen bij overtredingen van Dani de Wit en Tijjani Reijnders.

Dani de Wit sprong tien minuten voor rust met zijn scheenbeen in de rug van Devyne Rensch. De voormalige Ajacied kwam er zonder kaart mee weg. "Dit is echt heel smerig, want dit doe je bewust", zei Bruggink. "Je hebt veel dingen die ongelukkig zijn, maar dit is echt bewust. In het veld is hij een enorme etterbak. Hij zorgt ook voor veel irritatie. Het is echt zo'n speler die je in je ploeg moet hebben, want dan is het prima. Maar als hij tegen je speelt, haalt hij het bloed onder je nagels vandaan. Je ergert je dan kapot aan hem."

Vlak voor het einde van de wedstrijd ontsnapte Tijjani Reijnders aan een rode kaart, in de ogen van Arnold Bruggink en Kenneth Perez. "Ik snap wel dat Brobbey hier kwaad om is. Ik vind het een rode kaart", zei Bruggink. "Dit is ook nog van achteren", vulde Perez aan. "Het is over de bal heen. Er waren vandaag denk ik drie momenten waarop spelers met de noppen over de bal heen op de enkels van de tegenstander kwamen", zo legt Perez uit. "Ze werden allemaal bestraft met geel en dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze met geel werd bestraft."

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand