Cambuur-directeur wijst naar Ajax: "Hebben veel langer nodig gehad"

Ard de Graaf
Ard de Graaf Foto: © Pro Shots

SC Cambuur is bezig met een race tegen de klok om het nieuwe stadion op tijd af te krijgen voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, over anderhalve maand. Eén ding is zeker bij de Leeuwarders: het bouwwerk is bij de eerste wedstrijd nog niet af. Op zijn vroegst zal alles begin volgend jaar helemaal af zijn, dan komt ook pas het personeel over naar het Kooi Stadion.

Op de vraag of het stadion eerder af had kunnen zijn, geeft algemeen directeur Ard de Graaf een volmondig 'ja'. "Als het geld eerder geregeld was, dan wel", zegt de bestuurder tegen de Leeuwarder Courant. "Maar partijen gaan nou eenmaal aan het werk op het moment dat wij de rekening betalen. Tegelijkertijd is voetballen in een stadion dat nog niet af is, geen unicum hoor."

"Kijk maar eens naar FC Twente en de Grolsch Veste, toen nog het Arke Stadion, en FC Groningen en de Euroborg. Het was daar niet anders. En ik kan me de eerste wedstrijd in de ArenA ook nog herinneren, toen nog een betonnen hol. Die clubs hebben veel langer nodig gehad om leven in hun stadions te krijgen dan nu bij ons het geval is."

Wat gaat er gebeuren als Cambuur op 18 augustus toch niet kan voetballen in het nieuwe stadion? De Graaf "Dan is het zaak om terug te grijpen op een noodscenario." Spelen in het oude stadion is één van de noodscenario's. "Maar voetballen in een andere stad kan ook nog", aldus Cambuur-directeur Ard de Graaf. 

Lees meer:
0 reacties