Cedric van der Gun wijst naar Ajax: "Dat vind ik wel opvallend"

Cedric van der Gun namens FC Utrecht
Cedric van der Gun namens FC Utrecht Foto: © BSR Agency

Vrijdag was er een hoop verbazing over de training van Ajax. Een aantal spelers besloten op eigen initiatief te trainen nadat John van 't Schip ze eigenlijk vrij had gegeven.

Na maandag en dinsdag hadden een aantal spelers vrijdag geen behoefte aan nóg een vrije dag. "Ik vind het wel opvallend dat veel spelers zeggen dat ze liever gaan trainen", merkt Cedric van der Gun op in Goedemorgen Eredivisie. "Uiteindelijk is het gevoel van een spelersgroep ook heel erg belangrijk. Als een groep aangeeft dat ze liever gaan trainen, dan heb je ze iets te veel vrije dagen gegeven."

Met name het feit dat Van 't Schip de spelersgroep de vrijdag voor de belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht vrijgaf, zorgde voor veel verbazing bij supporters. Fred Rutten relativeert de verontwaardiging. "Als je zoveel wedstrijden speelt, dan is de vrijdagtraining niet per se belangrijk", legt hij uit. "Ongetwijfeld zal John daar een reden voor hebben gehad. Of het nu rust geven is of meer het mentale aspect, dat is gissen."

Lees meer:
0 reacties